Mature parents berating adult daughter in home interior
Mature parents berating adult daughter in home interior

گفتگو با فرزند نوجوان درباره ی ماریجوانا و مواد مخدر تجویزی

بیایید کمی باهم راحت باشیم؛ نوجوان شما با نوجوان چند دهه قبل تفاوت بسیاری دارد و نمی توانید آنها را با احساسات یا ترحم پای بحث و گفتگو پیرامون مواد مخدر بنشانید. نوجوان امروزه به دنبال حقیقت و آمار است؛ پس اگر می خواهید با او پیرامون مواد مخدر صحبت کنید؛ با او از نتایج تحقیقات و حقایق بگویید نه احساسات فردی تان.

اگر می خواهید با کودکتان پیرامون ماریجوانا صحبت کنید، اطلاعات زیر را با آنها به اشتراک بگذارید:

  • ماریجوانای امروزه با ماریجوانای سالهای قبل خیلی فرق دارد و ماریجوانای امروز سنگین تر و تاثیر گذارتر است. THC مولفه ای است که با آن تاثیر ماریجوانا بر تغییر عملکرد ذهن و مغز را نشان می دهند و مطالعات اخیر این را نشان می دهند که سطح THC ماریجوانایی که امروزه مصرف می شود ۳۰۰ تا ۴۰۰ درصد بیشتر است از ماریجوانای چند دهه قبل (یعنی سه تا چهار برابر مخرب تر و غیر قابل بازگشت تر).
  • ماریجوانا حاوی صدها ماده است که برخی از آنها می توانند عملکرد روانی و فیزیولوژی مغز و بدن شما را تحت تاثیر قرار دهند و آن را از حالت عملکرد صحیح و سابق خود خارج کنند.
  • مصرف دراز مدت ماریجوانا به برخی از عملکردهای بدن شما آسیب می زند؛ از جمله تمرکز، از دست دادن حافظه، توانایی تفکر و توانایی تصمیم گیری. نهایتا ادامه ی مصرف ماریجوانا باعث می شود ضریب هوشی یا به اصطلاح IQ شما کاهش یابد. نکته ی بد و نا امید کننده ی دیگر در مورد مصرف دراز مدت ماریجوانا این است که برخی از تاثیرات آن حتی پس از دست کشیدن از مصرف نیز در فرد باقی می ماند.
  • دود ماریجوانا حاوی همان مواد شیمیایی سرطان زایی است که در دود تنباکوها یافت می شود.
  • تخمین زده می شود که از هر ۹ نفری که ماریجوانا مصرف می کنند یکی شان به آن معتاد شود.

ممکن است با سوال فرزندتان پیرامون داروهای ترک اعتیاد و مواد مخدر تجویزی مواجه شوید، پس باید چیزی از پیش در ذهن داشته باشید. سعی کنید هرگز جواب سرخود به سوال فرزندتان درباره ی این موضوع ندهید چون بسیار خطرناک است و می تواند عواقب مخرب تری به همراه داشته باشد. اگر جواب سوال فرزندتان را نمی دانید از او زمان بخواهید تا به پاسخ سوال دست یابید.

سپس برای اینکه به سوال فرزندتان پاسخ داده  باشید می توانید آن سوال از مراکز مشاوره درمانی اعتیاد، مراکز ترک اعتیاد، مراکز مشاوره تلفنی دولتی و مراکز غیر انتفاعی کمک کننده در این باره مراجعه کرده و سوالتان را با آنها در میان بگذارید، آنها نیز پاسخ صحیح (نه از روی تصورات شخصی) به سوال شما می دهند و می توانید به این شکل ابهام فرزند تان را رفع کرده و نگذارید ناخواسته دچار سوء مصرف و اقدامی نامناسب شوند. برخی از نکات مهم و حقایق پیرامون داروهای تجویزی ترک اعتیاد را در زیر ذکر می کنیم:

  • برخی از این داروهای تجویزی از سوی پزشک، دارای خواص روان درمانی و رفتار درمانی اثبات شده اند که عملکرد مغزی فرد بیمار و دارای اعتیاد را دستخوش تغییراتی می کنند و به همین دلیل گاهی برای اینکه حال آنها در حالت طبیعی و خوب نگه داشته شود به آنها این داروها را می دهند (به عنوان مثال شبیه سازها و بنزودیازپین ها برای درمان بی خوابیِ ناشی از دست کشیدن از مصرف مواد).
  • در میان جوانان کانادایی، پس از الکل و ماریجوانا، داروهای روان درمانی سومین ماده ی مخدر بسیار پراستفاده است. این ماده به هیچ وجه نباید ساده گرفته شود چون علی رغم تجویز از سوی برخی از دکترها برای شرایط خاص معتادانِ خاص، آن هم برای دوره ای مشخص و تحت نظارت؛ برای سایر افراد بسیار خطرناک و اعتیاد آورند.
  • تریاک تجویزی درست مانند ماده ی مخدری چون تریاک عادی یا هروئین عمل می کند و هیچ فرقی باهم ندارند؛ فقط تریاک تجویزی به تشخیص پزشک برای بیمار تجویز می شود؛ همین.
  • مصرف این نوع داروها بدون تشخیص پزشک عملا کشنده و اعتیاد آور است و به هیچ وجه توصیه نمی شود. فرض کنید فرد معتاد به هروئین، خودش به تشخیص خودش اقدام به تجویز تریاک یا داروهای روانگردان کند؛ این صرفا همان بازگشت به روند مصرف است.

در مجموع با فرزند خود همواره از دیدگاه انتقادی و سوال_جواب گونه صحبت نکنید؛ بلکه شرایط را برای او طوری برقرار کنید که بداند دارید راجع به چه مساله ای با او صحبت می کنید. اصلا از اینها گذشته فرزند شما باید بداند اساسا اگر دارید راجع به ماده ی مخدر صحبت می کنید راجع به کدام نوع آن است.

همانگونه که در ابتدا نیز ذکر شد فرزند امروزه به دنبال ترحم به خرج دادن و استفاده از جملات توام با احساسات در هنگام گفتگو راجع به مواد مخدر نیست؛ بلکه با حقایق و آمار بیشتر قانع می شود و حرف شما را بیشتر باور می کند. سعی کنید در هر زمینه ای که می خواهید با فرزند تان گفتگو کنید با یک منبع معتبر و دارای اطلاعاتِ به روز و دقیق پیرامون حوزه ی مدنظرتان گفتگو کنید و راجع به آن تحقیق کنید، تا فرزندتان با هیچگونه خلاء و ابهامی در این باره روبرو نشود.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *