درمان تریاک - دارو درمانی و رفتار درمانی ِ تریاک ۲

درمان تریاک – دارو درمانی و رفتار درمانی ِ تریاک

برای درمان تریاک از چه روشی استفاده می شود؟ متادون درمانی یا رفتار  درمانی؟

برای درمان اغلب مواد مخدر، هر دو روش در دسترس است و همانطور که در مقالات قبلی روی وب سایت نیز به آن اشاره شد، بهترین برنامه ی درمانی برای ترک و درمان اعتیاد، برنامه ای است که ترکیبی از دارو درمانی و رفتار درمانی باشد. برای تریاک نیز هم زمان از متادون به عنوان دارودرمانی استفاده می شود و در کنار متادون از رفتار درمانی به کمک روانشناس نیز استفاده می شود.

متادون:

متادون نوعی داروی ترکیبی ضد اضطراب برای ترک اعتیاد به تریاک است که باعث می شود علائم ترک چون بدن درد، خماری و این گونه علائم در فرد مشاهده نشود. متادون همچنین باعث می شود تمایل فرد به استفاده از مواد مخدر کاهش یابد. معمولا به صورت دهانی استعمال می شود (قرص یا شربت) و بسته به فرد، ماده و میزان مصرفی که دارد حجم آن تجویز می شود. در تاریخچه ی ترک اعتیاد به تریاک، متادون همواره وجود داشته است و یکی از اولین گزینه های دارو درمانی بوده است مگر اینکه فرد علاوه بر تریاک به ماده ی متفاوت دیگری نیز اعتیاد داشته باشد.

 

ترکیب متادون درمانی با رفتار درمانی

تحقیقات نشان می دهد که متادون درمانی در کنار رفتار درمانی، اثربخشی بیشتری به فرایند ترک اعتیاد به تریاک می بخشد؛ گفتار درمانی در اینجا می تواند هم به صورت مشاوره های فردی و متناسب با برنامه ی درمانی هر فرد باشد و هم می تواند به شکل گروه درمانی و جلسات یا مشاوره های گروهی. بهتر از همه ی اینها زمانی درمان حاصل می شود که علاوه بر موارد بالا به فرد بیمار خدمات اجتماعی نیز داده شود؛ به عنوان مثال بازگشت به خانواده ای که  او را رها کرده بودند، معرفی یک شغل به او و استخدام فرد در آنجا به شرط ترک اعتیاد یا در مواردی که فرزند وی توسط نهاد های اجتماعی و غیر انتفاعی تحت نگهداری قرار گرفته است، به فرد این نوید داده شود که در صورت ترک اعتیاد، فرزندش را دوباره بدست خواهد آورد و خودش شایستگی بزرگ کردن فرزند را خواهد داشت.

کلید اما در پیشگیری است

اعتیاد یک بیماری است اما یک بیماریِ قابل پیشگیری. تحقیقات صورت گرفته در این زمینه از سوی بنیاد NIDA در آمریکا نشان می دهد که برنامه های پیشگیرانه شامل خانواده ها، مدارس، انجمن ها و رسانه در کاهش  سوء مصرف مواد مخدر بسیار اثربخش اند.علی رغم اینکه بسیاری از رخدادها و شاخص های فرهنگی، تمایل به مصرف مواد مخدر را تحت تاثیر قرار می دهند اما بازهم وقتی فرد جوان یا نوجوان یا حتی کودک از مضرات استعمال مواد مخدر بطور کامل اطلاعات داشته باشد؛ آمار استعمال و اعتیاد تا حد بسیار زیادی کاهش خواهد یافت.

 

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *