اعتیاد در افراد بزرگسال ۲

اعتیاد در افراد بزرگسال

افراد بزرگسال هم دچار اعتیاد می شوند؛ دلیل اعتیاد آنها چیست؟

حتی افراد بزرگسال هم در سن ۳۰ و ۴۰ سالگی گاه دچار اعتیاد می شوند و این دسته از افراد هم نیازهای منحصربفردی دارند که ریشه در رشد ناقص روانی و عصب شناختی آنان دارد. تحقیقات این را ثابت کرده است که فرایند تکامل مغز، فرایندی است زمان بر و توسعه ی کامل مغز زمان بسیاری را از تولد تا اوایل بزرگسالی به خود اختصاص می دهد.

این فرایند ممکن است در همه ی افراد به یک شکل طی نشود و گاه به خود فرد نیز بستگی پیدا می کند که سرعت این تکامل در چه حد باشد؛ به عنوان مثال می توان با تمرین های مغزی این فرایند را سریع تر طی کرد و شاهد این باشیم که فرد بالغی بسیار سریع تر از فردی که ده سال از او بزرگ تر است مهارت های مربوط به رفتار را در مغز خود تکامل داده باشد؛ مهارت هایی که اغلب مربوط به جنبه های رفتاری فرد می باشند مانند تصمیم گیری، قضاوت، برنامه ریزی و خود کنترلی.

سوء مصرف مواد مخدر در بزرگسالی می تواند به سایر مسائل مربوط به سلامت روان که هم زمان با عوامل بالا در فرد شکل می گیرد نیز ربط پیدا کند. مسائلی که شامل مواردی می باشد همچون: ADHD یا اختلال پیش فعالی کم-توجهی و مشکلات دیگری چون اضطراب و افسردگی. همچنین افراد در بزرگسالی به شدت تحت تاثیر گروه های دومی قرار می گیرند که در خارج از خانه عضو آنها می شوند و در این برهه ی زمانی می تواند تا حد بسیاری رفتار آنها را تحت تاثیر و تغییر قرار دهد؛ این گروه های دوم شامل دوست های آنها در مدارس و محله و همچنین گروه ها یا جناحینی می شود که به روش های مختلف فرد در آنها عضو می شود.

داشتن دوستِ دارای اعتیاد  می تواند تاثیر مخربی بر فرد سالم  بگذارد و نکته ی نا امید کننده این است که طبق بررسی ها بسیاری از افرادی که سابقه ی استعمال مواد مخدر از هیچ نوعی را تاکنون نداشته اند، صرفا با قرار گرفتن در محیط های استعمالی از سوی دوستان، در مدت زمانی کم دچار اعتیاد شده اند.

توصیه می شود خانواده با این افراد همکاری کند و خود را با سیستم ترک اعتیاد و مشارکت های لازم از سوی خانواده وفق دهد تا فرد بتواند مجددا به شخصیت و زندگی سابق و سالمی که داشته است، برگردد. مسلما یک فرد بزرگسال که به تازگی به اعتیاد روی آورده است خیلی سریع تر و منطقی تر از نوجوانی که ۸ سال است مواد مصرف می کند می تواند ترک اعتیاد را با موفقیت طی کند و زندگی سالمِ گذشته ی خود را بدست آورد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *